Ny årbokredaktør

Bilde

Ny, påtroppende redaktør av Årbok for Hurum; Frank Tangen.

Fra 1. januar 2019 er det Frank Tangen som har overtatt ansvaret som redaktør for Årbok for Hurum. Tangen har tidligere vært ansatt i NRK Radio, redaktør i Røyken og Hurums Avis og vært kommunikasjonssjef ved Södra Cell, Tofte. Han har også jobbet som kommunikasjonsrådgiver og kulturarbeider. Tangen har utgitt flere bøker, og var blant annet redaktør for Årbok for Hurum de første årene, da Bygdeboknemnda sto som utgiver. Frank Tangen avløser Erlend Skaare, som har sittet i redaktørstolen de siste 5 utgavene (2013-2018). Årets nye redaksjonsgruppe er ikke helt på plass ennå, men kommer til å starte opp arbeidet allerede i slutten av januar. Har du interesse for slikt arbeidet? Send da en mail til: tangenfrank@gmail.com. Som vanlig etterlyser redaksjonen de gode, lokale historier fra gamle dager. Sitter du på en slik, eller kan tipse om noen som gjør det; ikke nøl med å ta kontakt!

Jul og nyttårs hilsen.

Notis

Hurum Historielag takker alle som aktivt har vært med å jobbet for historielaget, og alle dere som har støttet oss med medlemskap og
gaver i 2018.
Hurum Historielag ønsker dere en riktig fredfylt og god jul
og et riktig godt nytt år.
Julehilsen fra styret i Hurum Historielag.

Historiske «Maud».

Det blir polarhistorisk sus over Hurum Historielags møte på Hurum Ungdomsskole, Tofte, onsdag 28.november, klokken 18.00.
Prosjektleder Jan Wanggaard fra Tandberg Eiendom forteller om polarskuta «Maud» som kom trygt hjem igjen etter 100 år, og historielaget lover en spennende fortelling om turen fra vestkysten av Grønland.
Historielagets årbok 2018 vil også bli presentert på møte, og det er redaktør Erlend Skaare som vil fortelle om årets bok og lese et stykke fra den.
Årboka er til salgs til ikke medlemmer for kr.250,- og for medlemmer kr.200,-. Eldre årganger selges for kr.100,-
Gratis inngang, kaffe og Astrid´s kringle.
Det blir også anledning til å kjøpe lodder til inntekt for Hurum Historielag.
Velkommen til en hyggelig og interessant kveld.

Fra Hurum til Yanuv

I forbindelse med åpningen av et museum i Israel til minne om flytragedien i Hurum i 1949, der 34 barn og flybesetning omkom, sendte Jan Richardt på vegne av Hurum historielag muséet to oppbevarte gjenstander fra det forulykkede flyet. Delene som ble sendt til Israel var en bit av en aluminiumsplate og en liten rustfri strekkfisk, som var oppbevart ved Bygdesamlingen på Tronstad.

Museet er etablert i Isaac Allal’s hus, som ligger i Yanuv (en «moshav» – en kollektiv bondegårds-landsby) på Sharonsletta i det sentrale Israel. Landsbyen ble grunnlagt i 1950 av jødiske immigranter fra Tunisia. Deler av denne landsbyen ble opprinnelig reist med norske midler, som en sympatigest fra Den norske regjering etter Hurum-katastrofen. Eneste overlevende etter ulykken, Isaac Allal, bodde i huset – som nå er blitt et museum og minnesmerke over tragedien. Museet har laget en reportage-video som viser den høytidelige avdukningen av disse symbolgjenstandene, sendt fra Hurum historielag.