Årsmøte 2021

Grunnet korona-pandemien og møterestriksjoner ble årsmøtet i Hurum Historielag i år avholdt på Zoom, en digital møteplatform, der medlemmene kunne delta hjemmefra på PC, lesebrett og mobiler. Møtet fant sted fredag 12. mars kl. 18.00 – og leder Sigmund Stokke, kunne etterhvert ønske 23 medlemmer velkommen til årsmøte. Les møtereferat, årsberetninger, regnskap og budsjetter i protokollen fra årsmøte 2021 her.

Mange medlemmer å se på Zoom (digital platform). Flere av medlemmene delte PC og skjerm. Tilsammen deltok 23 medlemmer på møtet. (Foto: Magne Myhrene)

Innføring i slektsgranskning

Slik ser siden startsiden ut på www.digitalarkivet.no

Slektsforskning er en av verdens mest utbredde interesseområder. Tidligere måtte man besøke Biblioteket, Riksarkivet eller et av Statsarkivene og lete seg gjennom bygdebøker, kirkebøkene for å finne sine aner. I dag finner vi de samme opplysningene gjennom internett! Denne artikkelen er ment som en innføring for nybegynnere. Les mer.

Eldre årbøker

Hurum historielag tilbyr tidligere utgaver av «Årbok for Hurum» til en fantastisk pris!

Vi selger nå «bokpakker», der du får 6 fritt valgte utgaver for bare kr. 400,-Innholdsoversikt i disse årbøkene kan du finne her. Dersom du bor innenfor den gamle kommunegrensen i Hurum, tilbyr vi oss å kjøre bestillingen vederlagsfritt hjem til deg! Bøkene kan hentes på avtalt hentested – eller sendes i posten, men da tilkommer porto. Fyll ut bestillingsskjemaet, så er bøkene på vei!

Gledelig jul fra Styret

Hurum historielags styre vil takke dere alle for året som har gått. 2020 ble et svært spesielt år, der de fleste av våre planlagte arrangementer og utflukter dessverre måtte utgå på grunn av pandemien. Det har vært tungt for vårt historielag, som i all vesentlighet driver med å invitere- og samle folk for å drive historieformidling og sosialt dugnadsarbeid. Vi håper på bedre tider i 2021!

Vil ønsker alle en Riktig god Jul – og et Godt Nytt År!

Retterstedet «Farvelbakken»

Lørdag 19. desember kl. 11.00 arrangerer Hurum historielag og kirken i Hurum en minnegudstjeneste på Hurums gamle rettersted: «Farvelbakken». Stedet ligger rett ved den nye Kiwi-butikken på Klokkarstua. Foranledningen er at stedet, en knaus, skal sprenges vekk og fjernes i forbindelse med utvidelse av det nye næringsområde. Historielaget ønsker å minnes og vise respekt ovenfor de mange som har lidd og dødd her gjennom århundrene, og det vil bli nedlagt en krans. Sogneprest Janneke Riskild medvirker. Vi avventer svar fra invitasjon til ordfører eller annen representant fra kommunen.

Sokneprest Janneke Riskild