Årbok for Hurum 2020 har nå kommet!

På grunn av korona kommer ikke styret i Hurum Historielag til å arrangere høstmøte med salg av den nye årboka i år, men vi ønsker selvfølgelig at dere skal få kjøpt årbøkene allikevel så derfor skal vi kjøre ut bøkene til dere som bor på Hurum.

Historielaget ber om at dere sender salgsansvarlig Aslaug Nora Ask bestillinger på e-post:
arvid-nora@hotmail.com og bøkene blir kjørt hjem til dere på døra – eller lagt i postkassen til dere som bor her på Hurum. Husk navn, adresse og telefonnummer på bestillingen.

Opplys om antallet årbøker dere ønsker, om dere vil betale med Vipps eller i nettbanken.
Prisen for medlemmer er kr. 250,- (ordinær utsalgspris kr. 300,-).

Samtidig kan dere også bestille eldre årganger for kr. 100,- pr. stk.
Nå har vi et ekstra tilbud på eldre årbøker, for kjøper du 3 betaler du for 2 og får den tredje gratis!

Bor du utenbygds, eller har vansker med å komme til oss, kan du få boken tilsendt
(porto vil tilkomme) ved å ta kontakt med:
Aslaug Nora Ask telefon: 992 54 258  Eller e-post: arvid-nora@hotmail.com
Den nye årboka kan også kjøpes på en av våre 10 salgssteder i Hurum,
for kr. 300,- pr. bok

Salgsstedene er:
Sætre: Sætre Blomsterflora og Innbyggertorget.
Tofte: Bokhandleren på Tofte, Bygg-Mix og Innbyggertorget.
Filtvet: Joker Dagligvare.
Klokkarstua: Kiwi, Klokkeren Landhandel & spiseri og YX Klokkarstua.
Holmsbu: Holmsbu Handel.

Være med i dugnadsgjengen?

Kunne du tenke deg å være med i dugnadsgjengen? Kystsamlingen, som holder til på slippen i Holmsbu, trenger flere aktive medlemmer! Her er det hyggelig å være og mye å lære. Vi er først og fremst en sosial gjeng som deler interesse for gamle båter, maritim historie og en god latter.

Du er velkommen på onsdager fra kl.10.00 til 14.00 til en gjeng som håper at flere vil være med å restaurere gamle båter, kanskje mekke og snekre litt også.

Kontakt Knut Gransæther tlf.: 905 00 892 – eller Hans Blichfeldt tlf.: 913 28 339 om du lurer på noe.

Årets Pilgrimsvandring

Pilegrimsvandringen starter fra bommen innenfor Grønsand gård, søndag 23. august, kl 10:00, og følger Sandstien opp til Stikkvannshytta, hvor det blir friluftsgudstjeneste med påfølgende servering av kaffe og deilig bakst ved hytta.

Historisk guiding
På turen langs Sandsstien og den såkalte Oltidsveien over Hurumlandet bidrar
Hurum historielag med historiske stopp ved gamle boplasser og steder som har blitt brukt av folk i Hurum gjennom mange hundre år. Vi får høre om hvordan folk levde under enkle og fattige kår, om folk på kirkevei fra Storsand til Hurum kirke på Klokkarstua – og om norske soldater som i 1716 lå klare langs Oldtidsveien for å stoppe svenskekongen Karl XII.
I fjor fikk også gamle Asker kommune interesse for vandringen, slik at den nå er en del av Asker Kulturår i 2020. Menighetsrådet i Nordre Hurum sokn, Kongsdelene og Hurum ønsker derfor å styrke dette tiltaket ved å gi det et enda bredere kulturelt og kirkelig innhold.

For dem som måtte ønske transport til og fra Stikkvann er det også mulig å bli kjørt helt fram. Ta kontakt med kirkekontoret for nærmere informasjon.