Bygdesamlingene har åpent

Bygdesamlingen på Tronstad holder åpent for publikum. Her fra siste dugnad (Foto: Sigmund Stokke)

Bygdesamlingen på Tronstad ønsker publikum velkommen lørdag den 19. juni, 17. juli og 21. august i sommer. Det er gratis adgang – og det blir salg av kaffe og vafler.

Er du i besittelse av noen gamle gjenstander? Ta de med 21. august og få de gratis verdivurdert. Vi har invitert Orville Nordnes, som har mangeårig erfaring med verditaksering av bruktgjenstander, både som auksjonarius, oppkjøper, messearrangør og antikvitetshandler.

I Kvernhusdalen kan man møte kunstsmed Einar Jørgensen i den rekonstruerte, gamle smia, og i den gamle saga vil Arne Sundby demonstrere hvordan planker ble sagd i gammel tid. Møt også dugnadsgjengen som vil snekre og fortelle om den gamle lafta stua de holder på med å sette opp.

Kunstsmed Einar Jørgensen

PROGRAM:

19. juni – Vi åpner vi sesongen med sommerviser på fløyte med Joseph Wagenheim.

17. juli – Foredrag om hva som hendte på Farvellbakken ved Håvard Kilhavn

21. august – Verdivurdering av antiviteter og gamle gjenstander av Orville Nordnes.

Orville Nordnes verdivurderer gamle gjenstander. (Foto: RHA)

Grupper på over 10 personer kan bestille omvisning. Ta kontakt med Tor på tlf.: 90 82 50 85 – eller Egil på tlf.: 92 01 95 89. Adressen til Tronstad Gård er: Tronstadveien 1, 3483 Kana.

Velkommen!

Åpen Hurum kirke

Hurum middelalderkirke (Foto: Neupert)

En onsdag i måneden – fram til september – holdes det åpen kirke i Hurum kirke på Klokkarstua. Den første åpne dagen er onsdag 12. mai.

Organist Tatiana Kapustina vil være til stede og spille disse kveldene. Publikum er velkommen til å komme og oppleve kirkerommet, og tenne lys om de ønsker.

En ny informasjonsfolder med kirkens historie, er skrevet av Frank Tangen. Folderen er illustrert av Ragnar Blichfeldt Haug, som har gitt sin kunstneriske tolkning av middelalderkirken. Folderen vil bli delt ut i kirken under de åpne onsdagene.

Første mulighet for å benytte seg av «Åpen kirke» i Hurum Middelalderkirke er onsdag 12. mai mellom klokken 18:00 og 20:00 – deretter blir det andre onsdag i måneden fram til september.

Datoene for åpen kirke er 12. mai, 9. juni, 14. juli, 11. august og 8. september.

Årsmøte 2021

Grunnet korona-pandemien og møterestriksjoner ble årsmøtet i Hurum Historielag i år avholdt på Zoom, en digital møteplatform, der medlemmene kunne delta hjemmefra på PC, lesebrett og mobiler. Møtet fant sted fredag 12. mars kl. 18.00 – og leder Sigmund Stokke, kunne etterhvert ønske 23 medlemmer velkommen til årsmøte. Les møtereferat, årsberetninger, regnskap og budsjetter i protokollen fra årsmøte 2021 her.

Mange medlemmer å se på Zoom (digital platform). Flere av medlemmene delte PC og skjerm. Tilsammen deltok 23 medlemmer på møtet. (Foto: Magne Myhrene)

Innføring i slektsgranskning

Slik ser siden startsiden ut på www.digitalarkivet.no

Slektsforskning er en av verdens mest utbredde interesseområder. Tidligere måtte man besøke Biblioteket, Riksarkivet eller et av Statsarkivene og lete seg gjennom bygdebøker, kirkebøkene for å finne sine aner. I dag finner vi de samme opplysningene gjennom internett! Denne artikkelen er ment som en innføring for nybegynnere. Les mer.

Eldre årbøker

Hurum historielag tilbyr tidligere utgaver av «Årbok for Hurum» til en fantastisk pris!

Vi selger nå «bokpakker», der du får 6 fritt valgte utgaver for bare kr. 400,-Innholdsoversikt i disse årbøkene kan du finne her. Dersom du bor innenfor den gamle kommunegrensen i Hurum, tilbyr vi oss å kjøre bestillingen vederlagsfritt hjem til deg! Bøkene kan hentes på avtalt hentested – eller sendes i posten, men da tilkommer porto. Fyll ut bestillingsskjemaet, så er bøkene på vei!