Årboka for 2021 er her!

Velkommen til Tofte Ungdomsskole, adr.: Skoledalen 89, 3482 Tofte, torsdag 14. oktober 2021 kl.: 18.00. Her vil det bli presentasjon og salg av den nye årboka.
  

PROGRAM
Redaktør Frank Tangen forteller litt om årets bok. Etter presentasjonen, blir det intervju med Johnny Gimmestad om kapitlet «Min båt er så liten» – som handler om bedehuskulturen i Hurum, dens vekst og fall. Gimmestad er tidligere journalist i Aftenposten og oppvokst på Filtvet. Trykk på bilde av årboka for øvrig omtale. 

Vi selger også eldre årganger av boka for kr 100.- pr bok. Et godt tilbud er også våre bokpakker, med 6 valgfrie eldre årganger, til kr. 400,-. Overskudd av salget gir et kjærkomment tilskudd til historielagets øvrige virksomhet. Vi byr på gratis kaffe og noe å spise. Salg av lodder til inntekt for Hurum Historielag. Arrangementet er åpent for alle – og medlemskap kan tegnes på stedet.

Bor du utenbygds, eller har vansker med å komme til oss, kan du få boken tilsendt
(porto vil da tilkomme) ved å ta kontakt med: 
Aslaug Nora Ask telefon: 992 54 258.  Eller e-post: arvid-nora@hotmail.com 

Årboka kan også kjøpes ved våre salgssteder i Hurum for kr. 300 pr. bok (NB: etter 14. oktober). 
Sætre: Sætre Blomsterflora, Sjøstjerna og Innbyggertorget
Tofte: Bokhandleren på Tofte, Bygg-Mix og Innbyggertorget 
Filtvet: Joker Dagligvare. 
Klokkarstua: YX Klokkarstua og Kiwi
• Holmsbu: Holmsbu Handel. 

Jubileum – påmelding

1.- 3. oktober feirer vi Landslaget for lokalhistorie sine første 100 år. Feiringen finner sted i Oslo. Vi håper alle historieinteresserte vil delta på en spennende lokalhistorisk helg med storslått feiring. NB: Fristen er om få dager!

Feiringen starter med en flott mottakelse i Oslo Rådhus på fredag ettermiddag. Dette er en gave fra Oslo kommune, hvor Hans Majestet Kongen vil delta. Lørdag gir Norsk Lokalhistorisk institutt ved Nasjonalbiblioteket oss et innholdsrikt lokalhistorisk seminar. På kvelden lørdag blir det festmiddag på ærverdige Grand Hotel. Konferansier for kvelden er Jørn Holme, og det vil bli underholdning og taler fra blant annet Edvard Hoem. Helgen avsluttes med lokalhistoriske utflukter på søndag.

Denne feiringen er åpen for alle. En kan melde seg på de arrangement en ønsker å delta på i løpet av helgen. En betaler kun for det en deltar på, og flere av arrangementene er gratis. Det er ikke et kriterium å være medlem i landslaget for lokalhistorie eller et historielag for å delta. Ta gjerne med en venn.

Påmeldingsskjema, mer informasjon og program finner dere på våre hjemmesider www.landslaget.org under Jubileum på menylinjen. Alternativt via direkte lenke: https://landslaget.org/index.php/jubileum/pamelding-100-ars-jubileum

Påmeldingsfrist: 19.september 2021

Med vennlig hilsen:

Landslaget for lokalhistorie

Bispegata 9B, 7012 Trondheim

www.landslaget.org

Åpen dag på Tronstad

Lørdag 21. august – inviterer vi til åpen dag på bygdesamlingene ved Tronstad. Ved siden av omvisninger på samlingene, blir det også verdivurdering av antiviteter og gamle gjenstander av Orville Nordnes.

Orville Nordnes verdivurderer gamle gjenstander. (Foto: RHA)

Dette blir sommerens siste åpne dag arrangement, det tredje i rekken.

Velkommen lørdag, kl. 12-16!

Det er gratis adgang – og arrangementet er åpent for alle. Det blir salg av kaffe og vafler.

I Kvernhusdalen kan man møte kunstsmed Einar Jørgensen i den rekonstruerte, gamle smia, og i den gamle saga vil Arne Sundby demonstrere hvordan planker ble sagd i gammel tid. Møt også dugnadsgjengen som vil snekre og fortelle om den gamle lafta stua de holder på med å sette opp.

Er du i besittelse av noen gamle gjenstander? Ta de med 21. august og få de gratis verdivurdert. Vi har invitert Orville Nordnes, som har mangeårig erfaring med verditaksering av bruktgjenstander, både som auksjonarius, oppkjøper, messearrangør og antikvitetshandler.

Grupper på over 10 personer kan bestille omvisning. Ta kontakt med Tor på tlf.: 90 82 50 85 – eller Egil på tlf.: 92 01 95 89. Adressen til Tronstad Gård er: Tronstadveien 1, 3483 Kana.

Velkommen!