Kulturminnesøk

Skjermbilde 2014-08-11 kl. 15.36.18Kulturminnesøk er en nettside som gir deg oversikt over kulturminner i Norge. Sidene ble lansert av Riksantikvaren i desember 2009, og kom i ny versjon våren 2012. Kulturminnesøk viser informasjon om over 150.000 kulturminner registrert i Askeladden, og har i tillegg opplysninger og bilder fra flere andre kilder og fra publikum.

Kulturminnesøk er basert på kulturminnedatabasen Askeladden, som forvaltning og forskere har brukt siden 2004. En del fagtunge opplysninger er tatt bort, mens illustrasjoner, brukervennlige kart og begrepsforklaringer er kommet til.

Det er ikke alle arkeologiske kulturminner som er registert, og vi har heller ikke fullstendige registreringer av alle kulturminner. Det er mange ulike organisasjoner og instanser som registrerer og oppdaterer informasjon i Askeladden.

Har du informasjon om et kulturminne? Da kan du bidra med å legge til kommentarer, laste opp bilder, legge til en video eller en lenke, og også registrere egne kulturminner. Les mer om hvordan du kan bidra her.